
Ja, du läste precis rätt! Jag har kommit fram till ett recept på VÄRLDENS GODSTE LASAGNE. Dessutom är det en av värdens SNÄLLASTE lasagne, eftersom inga djur kommit till skada i processen :) Vegansk alltså! Det blir ju inte mycket bättre än så.
6 portioner
Béchamelsås
2 msk majsmjöl
1 msk muskotnöt
0,5 msk svartpeppar
5 dl iMat
1 msk smör
Salt
Ragú
1 morott
2 selleri "sticks"
2 vitlöksklyftor
700 g passerade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl röda linser
1 msk basilika
1 msk strösocker
0,5 msk rosmarin
Salt
Lasagneplattor
Börja med béchamelsåsen. Blanda de torra ingredienserna i en kastrull tillsammans med lite av iMaten. När klumparna är borta, blanda i resten av iMaten och det veganska smöret. Låt koka upp och puttra i några minuter. Är såsen för tjock så blandar du i lite extra iMat. Är den för tunn så blanda lite iMat med majsmjöl i ett plas och häll i. Smaka av och tillsätt salt efter smak. Ställ av från plattan och låt svalna.
Gör sedan ragún. Hacka moroten och sellerin och stek i olja eller smör i några minuter. Pressa ner vitlökarna rör runt. Häll i de passerade tomaterna, vattnet och linserna. Krydda med basilikan, strösockret och rosmarinen och låt koka halva tiden som står på linspaketet (i mitt fall 7 minuter). Smaka av och krydda med salt.
Nu är det dags att sätta ihop lasagnen. Börja med ett tunt lager av ragú för att plattorna ej ska fastna i botten. Lägg sedan ett lager med lasagneplattor, ragú och sedan béchamelsåsen. Varva lagrerna tills ingredienserna tar slut (avsluta med ett lager béchamelsås). Låt stå i ugnen 20-30 min (beroende på hur el danté du vill ha lasgneplattorna) på 200°c.

0