Veggie Tikka Masala

Tikka Masala är min absoluta favoriträtt när det kommer till indisk mat. Och att byta ut kycklingen med delikatesspotatis och blomkål gör rätten bara bättre. Blomkålen suger åt sig den goda såsen på ett fantastiskt sätt.
 
 
4 stora portioner
1 msk olja
2 msk smör
1 tsk korianderfrön
500 g delikatesspotatis
1 blomkålshuvud
1 gul lök
1 msk gurkmeja
1 påse "Chicken Tikka Masala" kryddmix
1 burk passerade tomater
2 dl sojagrädde
Salt
Peppar
Chiliflakes
Garam Masala
1 påse babyspenat
 
Fräs korianderfröna tillsammans med oljan och smöret i en djup stekpanna (med lock). Skär potatisen och blomkålen i mindre bitar och hacka löken. Stek i några minuter. Tillsätt gurkmejan och kryddmixen och stek tills grönsakerna får färg. Tillsätt de passerade tomaterna och grädden. Om mer sås önskar kan lite vatten tillsättas. Täck med locket och låt koka till potatisen nästan blivit mjuk (10-15 minuter). Smaka av och tillsätt övriga kryddor efter smak. Tillsätt babyspenaten och utan att blanda runt, täck med locket i någon minut för att värma upp spenaten. Blanda runt och servera sedan med ris eller naanbröd. 
 
 
Asiatiskt, Grytor, Huvudrätt | Tikka Masala, asiatiskt, billigt, blomkål, kryddstarkt | |
Upp