Jordnötsrutor med choklad

 
Ca 40 st
1 burk jordnötssmör
100 g veganskt smör
0.5 dl socker (hoppa detta om du vill ha det mindre sött)
5 dl granola
150-200 g kokosflingor
200 g choklad
 
Smält jordnötssmöret och det veganska smöret i en kastrull. Blanda sockret, granolan (cornflakes går också bra)  och kokosflingorna i en bunke (börja med ca 150 gram och tillsätt mer sen om konsitensen blir för mjuk). Häll över jordnötssmörsblandingen och blanda runt. Konsistensen skall inte vara för rinnande men inte heller smulig. Man skall kunna "ta upp" hela degen med händerna och forma till en boll. Är degen för rinnig tillsätt mer kokosflingor eller granola och är den för smulig så tillsätt antingen lite sirap eller vatten. 
 
Täck en djup form med blakplåtspapper och häll i smeten. Tryck ut den i kanterna och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Smält så länge chokladen och häll den sedan över jordnötskakan. Ställ i kylskål till cholkaden har stelnat och skär i fyrkanter. Förvara i kylskåp!

Bakning, Godis | choklad, godis, jordnötsrutor, jordnötter, snickerskaka, sött | |
Upp