Blomkål- och kikärtsgryta

 
4 portioner
1 msk kokosolja
1 gul lök
1 msk currypulver
1 msk spiskummin
2 lagerblad
3 vitlöksklyftor
2 msk hackad ingefära
6-8 potatisar
0.5 blomkålshuvud
1 pkt krossad tomat
0.5-1 liter vatten
3 buljongtärningar
1 pkt kikärtor
0.5-1 kruka koriander
4 blad grönkål
Cayennepeppar
Salt &peppar
Bröd till servering
 
Värm upp oljan i en djup stekpanna med lock. Hacka löken och stek tillsammans med kryddorna och lagerbladen. Tillsätt den hackade ingefäran och vitlöken och sänk värmen något så att den inte bränns. Skär potatisen i kuber och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg i grytan tillsammans med den krossade tomaten och vattnet så att potatisen och blomkålen täcks. Smula ner buljongtärningarna och låt koka under lock tills potatisen är nästan mjuk.
 
När potatisen nästan är färdig så häller du i de sköljda kikärtorna samt den hackad korianden och grönkålen. Sänk värmen något och låt stå under lock så att grönkålen "krymper". Blanda allt efter några minuter och smaka av med cayennepeppar samt salt och peppar. Servera grytan tillsammans med färskt bröd. 

Grytor, Huvudrätt | blomkål, gryta, grönkål, kikärtor | |
Upp