Bruschetta med en hel del vitlök

Om jag endast fick använda en krydda i hela mitt liv sås kulle det vara vitlök. Allt blir bättre med vitlök, vilket inkluderar bruschetta. Är du ingen stor vitlöks-älskare kan du dra ner på vitlöken i detta recept lite, men om du "give zero fuck" om gå runt med vitlöks-andedräkt är det bara att köra på. Mer vitlök åt folket!
 
 
2 portioner
2 stora tomater
1/2 röd lök
4 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
4 skivor italienskt lantbröd + olivolja för stekning
 
Hacka tomaterna, löken, vitlöken och basilikan. Blanda samman med olivoljan, vitvinsvinäger, salt och peppar. Stek brödet i olivolja tills det blir lätt gyllene. Lägg tomatröran på bröden och voilá!
Bröd, Förrätt, Huvudrätt | italienskt, tomat, vitlök | |
Upp