
Om det finns en sak jag älskar så är det vitlök. Det kan ALDRIG bli för mycket vitlök! Denna krämiga vitlöksdoftande pastarätt går superduper snabbt att göra och smakar godomligt.
1 portion
2 grovt hackade vitlökar
1 pressad vitlök
2 msk vegansk pesto
1,5 dl Oatly "iMat" (havregrädde)
1 msk flytande grönsaksbuljong
Valfria kryddor
En "hand" babyspenat
Pasta av valfri sort
Koka pastan efter instuktionerna (jag föredrar "refflade" pastasorter då mer sås fastnar på ytan). Hacka vitlökarna och stek i valfri olja. Pressa ner den tredje vitlöken och tillsätt pesto, iMat, grönsaksbuljongen och kryddorna (jag tog lite oregano och rosmarin). Låt småputtra i några minuter. Släng i babyspenaten och blanda runt. Tillsätt såsen till pastan. ÄT!

0