Vårrullar med sojafärs

Fantastiskt krispiga och smakrika vårrullar som kan ätas för sig själva, med ris eller på buffebordet.
11 st (stora) vårrullar
1 gul lök
500 g sojafärs
0,5-1 dl teriyakisås
0,5 dl kenesisk sojasås
3 msk sweet chili sås
0,5 msk vitlökspulver
0,5-1 pkt böngroddar
Chiliflakes (efter tycke)
1 pkt filodeg
Solrosolja
Sätt ugnen på 175 °C
Hacka och stek löken i olja i en stekpanna. Häll på sojafärsen och stek i några minuter. Blanda i teriyakisåsen, den kenesiska sojasåsen, sweet chili såsen och vitlökspulvret. Variera mängen av de olika såserna efter smak. För mindre salt, minska mängden soyasås och häll på lite extra sweet chili sås. Blanda i böngroddarna och, om mer hetta önskas, chiliflakes.
Lägg ut ett ark med filodeg på en skärbräda. Pensla kaneterna med olja och vik ihop långsidorna så att filodegen får formen av en avlång rektangel. Lägg 2 msk av fyllningen ca 2 cm från den vänstra kanten. Pensla åter kanterna med olja. Vik in de två långsidorna, sedan den vänstra kortsidan över fyllningen och "rulla" åt höger. Om mindre deg önskas kan några cm av den högra kanten skäras bort. Vik över den högra (och penslade) kortsidan över vårrullen. Pensla sedan hela vårrullen lätt med olja och placera på bakplåtspapper. Upprepa tills alla filodegsarken är slut och låt sedan vårrullarna stå i ugnen i ca 15 min eller tills vårrullarna har fått önskad färg. Servera tillsammans med sweet chili sås.