Jordnötspraliner

WOW! Jag bakade dessa praliner och hade med mig på ett julbord tillsammans med mina kursare. Gissa om det var omtyckt. Dessa var som bortblåsta redan innan all mat ens var framdukad. De är perfekta att bjuda på istället för Paradis/Aladdin-asken. Och är familjen envis och vägrar att bryta traditioner kan du göra dem avundsjuka med dessa och sakta locka dem över till den ljusa sidan.
Ca 60 praliner (beroende på hur stora du gör)
1 konservburk kokosgrädde
300 g jordnötssmör
4 dl florsocker
0,5 dl socker
300 g vegansk choklad
Placera konservburken med kokosgrädde i kylskåpet minst 5 h innan (helst ett dygn innan). Ta ut konsevburken och fiska ur den kompakta delen som hamnar överst och lägg i en bunke. Vispa med elvisp tills kokosgrädden får texturen av hårt vispad grädde. Tillsätt jordnötssmöret, florsockret och sockret och vispa ihop. Ställ bunken i frysen tills blandingen fått en "rullbar" konsestens.
Rulla små bollar och placera på bakpltspapper. Det gäller att vara snabb eftersom det är svårt att rulla om smeten blir för varm. Placera plåten med bollarna i frysen och låt stå i ca 1 h.
Smält sedan chokladen och doppa jordnötsbollarna genom att först spetta dem med en tandpetare. Placera återigen på plåten och låt stelna i kylskåpet. Förvara pralinerna i kylskåp och ta fram precis innan servering.