Gyllene morotssoppa

En värmande, nyttig och framförallt vacker soppa som tar 15 minuter att göra. 
 
2 portioner:
1 gul lök
3 vitlökar
3 rivna morötter
1 msk mjöl
0,75 l vatten
0,5-1 dl torrt vitt vin
2 grönsakstärningar
0,5 msk basilika
0,5 msk dragon
0,5 msk kenesisk sojasås
Salt & peppar
Rostat bröd till servering
 
Hacka löken och stek i lite olja i en kastrull. Skala vitlökarna och riv morötterna och stek tillsammans med löken i 1 minut. Tillsätt mjölet precis innan du slår på vattnet, vinet och buljongtärningarna. Låt koka i 5 minuter och mixa sedan slät med en handmixer. Tillsätt resten av kryddorna samt sojan. Låt koka i yttligare 5 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så önskas. 
 
Servera tillsammans med rostat bröd. 
 
Förrätt, Huvudrätt, Soppa | höst, morötter, soppa | |
Upp